JOQ Albania
Home

Pagat e kryeministrave në rajon/ Rama, ndër më të paguarit edhe pse Shqipëria ka të ardhurat më të ulëta
Shkruar nga: E Prifti | Publikuar më: 10/02/2019 23:38

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Kryeministri Rama rezulton të jetë ndër kryeministrat me pagën më të lartë në rajonin e Ballkanit. Kjo nëse e krahasojmë me pagën mesatare të qytetareve në Shqipëri.

Sipas të dhënave të Bankës Botërore, Rama përfiton 1700 euro në muaj ndërkohë që paga mesatare e qytetarëve është 344 euro.

Ndërsa, vendin e parë sa i përket pagës më të lartë në rajon e mban kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, i cili ka një pagë prej 2950 eurosh.

Shqipëria dhe Kosova renditen të fundit në Ballkan për nga niveli i pagës mesatare mujore, ndërkohë drejtuesite tyre rezultojnë me një pagesë pesëfish më të lartë.

Kryeministrja serbe Ana Brnabiç ka pagën më të ulët në rajon duke marrë vetëm 1 mijë euro, e ndjekur nga kryeministri i Malit të Zi, Dushko Markoviç i cili paguhet 1.130 euro.

Pagesat e Kryeministrave:

Ramush Haradinaj 2950 euro

Edi Rama 1700 euro

Zoran Zaev 1300 euro

Dusko Markovic 1130 euro

Ana Brnabiç 1000 euro

Pagat mesatare në rajon:

Mali i Zi 751 euro

Maqedonia 533 euro

Serbia 516 euro

Kosova 416 euro

Shqipëria 334 euro