Jeta Osh Qef
Home

Dubai bëhet gati që ta luftojë krimin që nga ajri
Shkruar nga: E Prifti | Publikuar më: 08/11/2018 22:51

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

"Motoçikleta" fluturuese është kthyer në Dubai dhe mos u habisni nëse shihni policinë të hipur në një të tillë në një ardhme jo shumë të largët.

Një vit pasi kompania Hoversurf shfaqi "motoçikletën" fluturuese në ekspozitën e teknologjisë GITEX në brezin e bardhë dhe të gjelbërt të Policisë së Dubait, kompania është kthyer me një model të ri.

Pas bërjes së një marrëveshjeje të nënshkruar në vitin 2017, Hoversurf tani i ka dhuruar Policisë së Dubait njësinë e saj të prodhimit të serialit të S3 2019 Hoverbike dhe tashmë na ka filluar trajnimi i oficerëve të cilët do ta përdorin në shërbim.

Khalid Nasser Alrazooqi, drejtor i përgjithshëm i departamentit të inteligjencës artificiale të Policisë së Dubait, e përshkroi motoçikletën eVTOL si një njësi e parë që përdoret për të hyrë në zona të vështira për t’u arritur. Ai tha se synon që t’i nxjerrë hoverbikes në veprim deri në vitin 2020.

Sado emocionues që të duken, këto motoçikleta janë në mënyrë efektive dronë gjigantë të cilët ju mund t’i ngisni. Ata janë makineri  që vihen në punë nga bateritë me fuqi 253lbs, me aftësinë për të fluturuar deri në 40 minuta, duke shkuar 60mph. /JOQ.al/